Wetenschap & Techniek

Wetenschap en Techniek

Wetenschap en Techniek spelen een grote rol in onze 21ste eeuw. Bij wetenschap en techniek komen specifieke vaardigheden om de hoek kijken zoals het verrichten van onderzoek en het experimenteren. 

Als Viermaster werken we samen met de PABO Dordrecht op dit vlak en met het Leer- en Opleidings Centrum Papendrecht (LOC). In opdracht van het LOC heeft De Viermaster (om precies te zijn onze techniekcoördinator juf Marinka) vier lessen per leerljaar ontworpen op het gebied van aerospace en maritime. Deze lessen vullen de reguliere lessen aan en sluiten aan bij waar de regio Drechtsteden sterk in is. Er is hierbij ook volop contact met het bedrijfsleven.

De lessen worden uitgeprobeerd op De Viermaster en onder andere op onze collega school de Anne Frank.

Voor wetenschap en techniek zijn vele materialen aanwezig op De Viermaster. Er wordt ook vaak met kosteloos materiaal gewerkt. De handvaardigheidsruimte is tevens de ruimte waar leerlingen met techniek aan de slag kunnen.

Bekijk ook eens deze twee filmpjes van raketten gemaakt in groep 4 (met water, lucht en een fietspomp een petfles laten vliegen):

Raket 1

Raket 2

Wetenschap en techniek begint al in de kleuterklassen waar kinderen met blokken en ander constructiemateriaal aan de slag gaan, waar drijven en zinken aan de orde komen en bijvoorbeeld rollen. Jonge kinderen laten we vooral allerlei technische principes ervaren. Daarnaast speelt op deze leeftijd de verwondering van een ontdekking een grote rol.