Plusgroep 1/2


Welkom op de pagina van plusgroep 1/2! Hier houden wij u op de hoogte van alle leuke dingen die wij samen meemaken!


Plusgroep 1-2 Sinterklaas 

  
 
Vandaag hebben wij gesproken over Sinterklaas. Wat heb je allemaal gezien bij de aankomst van de Sint. Wij gaan vandaag werken met blokjes met het thema Sinterklaas. Natuurlijk kunnen wij een stoomboot bouwen, maar kan je ook de vormen van Sinterklaas, Zwarte Piet en de stoomboot  van blokjes maken?   

De leerlingen zijn daar zelfstandig mee aan de gang gegaan. Zie de prachtige resultaten.

Groeten,
De leerlingen van plusgroep 1-2 en juf Kelly


Knikkerbaan 26-10-2015
 
 
Vandaag zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van een knikkerbaan. Hoe kun je dit allemaal maken? Wij werken vandaag met lego? Eerst hebben de leerlingen zelf bedacht hoe je dit zou kunnen maken met lego. Na een aantal ideen besproken te hebben zijn de leerlingen zelfstandig aan de slag gegaan. Je moet wel goed nadenken, want ook door de bochten moet de knikker passen! Het is best lastig maar er zijn een heleboel mooie knikkerbanen ontstaan. In de klas gaan de leerlingen hier verder aan werken. (klik hier voor meer foto's)
 
De leerlingen van plusgroep 1-2 en juf Kelly
 

 

Plusgroep 1/2
 
Vandaag was alweer de tweede plusgroep 1/2 . De leerlingen zijn vorige keer bezig geweest met bouwen vanaf een bouwplaat, hierbij moet je goed tellen en kijken waar de blokjes geplaatst moeten worden. Vandaag zijn wij bezig geweest met spiegelen. Bouw precies hetzelfde aan beide kanten van de strook.
De leerlingen vinden het ontzettend leuk. Dat je echt moet nadenken, dat is wel een beetje lastig. Leer je daar dan echt van juf?
In de klas werken de leerlingen gedurende de rest van de week aan deze opdracht. Bij de volgende plusgroep vertellen wij aan elkaar wat zij allemaal gebouwd hebben. Wij hebben er allemaal veel zin in!
 
Leerlingen van plusgroep 1-2 en juf Kelly