Plusgroep 3

 

 

21 juni 2016

  

Vandaag hebben de leerlingen van plusgroep drie de laatste plusgroep van dit schooljaar gehad. Het  was een super leuke plusgroep met leuke opdrachten. Bij de laatste opdracht hebben de leerlingen extra goed hun best gedaan, zij hebben een memory of kwartet ontworpen. De start van de opdracht was even lastig, hoe begin je aan deze opdracht en waar moet je allemaal rekening mee houden. De leerlingen hebben ontzettend hun best gedaan en er zijn hele mooie resultaten ontstaan. Zij zijn nog niet helemaal klaar met de opdracht, maar willen het nog dolgraag afmaken in de klas. 

  

Groetjes,
De leerlingen van plusgroep drie en juf Kelly


Regen maken en meten

 
 
Vandaag hebben wij in de plusgroep 3 uitgebreid besproken hoe regen ontstaat. Hoe denken de leerlingen dat regen ontstaat? Is het water ook een keer op?
  
 
De leerlingen brainstormen met elkaar over de regen. Vervolgens hebben wij een informatief filmpje bekeken. Op dit filmpje was te zien hoe regen ontstaat. Wij hebben zelf regen gemaakt aan de hand van een proefje met de waterkoker en een spiegel. De leerlingen vonden het zeer boeiend om te zien. Zij hebben een tekening gemaakt waarop de kringloop van de regen te zien is. Tenslotte zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van een eigen regenmeter. 
 
Groetjes,
Leerlingen van plusgroep 3 en juf Kelly 

Een gitaar maken

  

 
Vandaag hebben wij geleerd hoe snaren werken. De leerlingen hebben verteld wat zij al weten van instrumenten. Hoe komt het dat wanneer je de snaren beweegt er geluid ontstaat? Van welk materiaal  is een gitaar gemaakt? De leerlingen kunnen overal een antwoord op geven. Ook hebben wij nog een informatief filmpje gekeken over een gitaar en zijn daarna zelf aan de slag gegaan met het maken van een eigen gitaar. Het was ontzettend leuk!
 
 
De leerlingen van plusgroep 3 en juf Kelly

6 oktober

 
Filmpje maken op de computer

  
 

Vandaag zijn de leerlingen van plusgroep 3 aan het werk geweest met een filmpje maken op de computer. De leerlingen konden het poppetje iedere keer opnieuw laten bewegen, wanneer je op play drukte kon je het hele filmpje bekijken. Wat bewegen de poppetjes grappig! Het was heel moeilijk maar super leuk!
 
Groetjes,
 
Kinderen van plusgroep 3 en juf Kelly


Codetaal

  
 
Vandaag was de eerste plusgroep 3 van het schooljaar. Ook wij werken over codetaal. We zijn begonnen met bespreken wat codetaal precies is. Hoe kunnen wij duidelijk maken wat wij bedoelen zonder dat wij onze stem gebruiken. Dit kan op heel veel manieren. Wij hebben geoefend met uitbeelden wat wij bedoelen aan de hand van ons lichaam. Dit was ontzettend leuk, maar ook wel heel lastig. Na een aantal voorbeelden konden de kinderen zelf ook gebaren bedenken. Ook hebben wij onze naam via gebarentaal kunnen uitbeelden. Hier moest je wel erg goed bij nadenken. Je moest dan iedere letter uitbeelden met je handen. 
 
Het was erg gezellig en een ontzettend leuke start!  
 
De kinderen van de plusgroep 3 en juf Kelly