Plusgroep 4

 
 
 

Plusgroep 4 maandag 30 mei:

 

In de plusgroep vier zijn de leerlingen de afgelopen weken bezig geweest met het ontwerpen van een droomhuis. Zij hebben kennis gemaakt met het maken van een plattegrond en het gebruiken van een schaalverdeling. Op dit moment zijn de leerlingen bezig met het schrijven van een verhaal over de droomstad waarin het droomhuis staat en ontwerpen zij een krant voor deze droomstad. De leerlingen zijn vol enthousiasme bezig aan deze opdrachten.

 

De leerlingen van plusgroep vier en juf Kelly


 

Natuur
 
Voor het project natuur hebben de leerlingen verschillende opdrachten gekregen. Zo zijn zij begonnen met het maken van een mindmap. Wat is een mindmap precies en hoe ga je te werk? Daarna hebben zij een presentatie gemaakt overeen van de onderwerpen uit de mindmap. Ook het maken van een PowerPoint was een hele uitdaging. Tenslotte zijn de leerlingen bezig met een seizoenenposter. Op de poster schrijven zij alleen informatie wat zij nog niet wisten. Een poster waar je dus echt van leert!
Vorige week zijn wij begonnen met de eerste presentaties, om voor alle leerlingen voldoende tijd te hebben, zijn de presentaties verdeeld over drie weken. Tot nu toe zijn de resultaten super! Hier en daar wat tips en tops, maar zeker een leuke opdracht geweest waar wij in de loop van het jaar nog vaardiger in willen worden.
Groetjes,
Leerlingen van plusgroep 4 en Juf Kelly

Regen maken en meten

 
 
Vandaag hebben wij in de plusgroepen 4 uitgebreid besproken hoe regen ontstaat. Hoe denken de leerlingen dat regen ontstaat? Is het water ook een keer op?
 
De leerlingen brainstormen met elkaar over de regen. Vervolgens hebben wij een informatief filmpje bekeken. Op dit filmpje was te zien hoe regen ontstaat. Wij hebben zelf regen gemaakt aan de hand van een proefje met de waterkoker en een spiegel. De leerlingen vonden het zeer boeiend om te zien. Zij hebben een tekening gemaakt waarop de kringloop van de regen te zien is, iedere leerling kan vertellen wat er getekend is. Uiteindelijk hebben wij het filmpje verder gekeken en werd verteld dat het ook belangrijk is om regen te meten. Wij zijn aan de slag gegaan met het maken van een eigen regenmeter. De leerlingen zetten deze regenmeter buiten en meten voor volgende week op hoeveel regen er gevallen is. 

 
 
Groetjes,
Leerlingen van plusgroep 4 en juf Kelly


Magneten 26-10-2015

 
 
Vandaag hebben wij gewerkt over magneten. Eerst hebben wij een informatief filmpje gekeken over magneten en besproken wat er allemaal te zien was, en wat wij daarvan geleerd hebben. Vervolgens zijn de leerlingen zelf aan de slag gegaan met proefjes bijvoorbeeld; staalwol in babyolie en bekijken  of de magneet het staalwol weer bij elkaar krijgt, maar ook staalwol in kauwgom en de kauwgom dan laten bewegen. De leerlingen gaan in de klas zelfstandig verder met het opzoeken van informatie over magneten. Waarom trekt het ene materiaal wel aan en het andere niet? Wat zijn de polen op een magneet en wat kun je daar allemaal mee? (Klik hier voor meer foto's)
 
Het was een leerzame plusgroep.
 
De leerlingen van plusgroep 4 en juf Kelly


5 oktober
 
Filmpje maken op de computer

 


 
Vandaag zijn de leerlingen van plusgroep 4 aan het werk geweest met een filmpje maken op de computer. De leerlingen konden het poppetje iedere keer opnieuw laten bewegen, wanneer je op play drukte kon je het hele filmpje bekijken. Wat bewegen de poppetjes grappig! Het was heel moeilijk maar super leuk!
 
Groetjes,
 
Kinderen van plusgroep 4 en juf Kelly
 


Codetaal

 
 
Vandaag was de eerste plusgroep van het schooljaar. Wij werken over het project codetaal. We zijn begonnen met bespreken wat codetaal precies is. Hoe kunnen wij duidelijk maken wat wij bedoelen zonder dat wij onze stem gebruiken. Dit kan op heel veel manieren. Wij hebben geoefend met uitbeelden wat wij bedoelen aan de hand van ons lichaam. Dit was ontzettend leuk. Ook hebben wij onze naam via gebarentaal kunnen uitbeelden. Hier moest je wel erg goed bij nadenken. 

 
 
Het was erg gezellig en een ontzettend leuke start!  
 
De kinderen van de plusgroep 4 en juf Kelly